Ett antal år tillbaka launchade Kinesis.money med Andrew Maquire i spetsen en plattform som kombinerar kryptoteknologin med guld & silver, deras mål är att reversera Gresham’s law. De kör på samma koncept som James Turks goldmoney.com där vem som helst kan köpa, sälja och betala med fysiskt allokerat guld & silver. Kundernas guld & silver hålls i deras valv världen över och kan hämtas ut vid behov. Det går även att sätta in fysiskt i deras valv. Ett Visa kort för vardagliga transaktioner i guld & silver kommer att ges ut för Europeiska användare.

Alla som håller guld & silver hos Kinesis får avkastning eftersom plattformen delar ut en del av alla transaktionsavgifter som kommer in till användarna. De har även en egen token som kallas Kinesis Velocity Token där 20 procent av alla transaktionsavgifter i systemet delas ut mellan totala mängden tokens (300,000 st på Ethereums blockkedja). KVTs kan köpas direkt eller mintas (minting processen förklaras här) på deras hemsida. Priset ligger kring $1300/token.

Den stora potentialen för avkastning i Kinesis Velocity Token är att Kinesis har börjat teckna avtal med länder runt om i världen, det land som kommit längst är Indonesien där regeringen vill ersätta pengaöverföringar som just nu till stor del görs i postsystemet med Kinesis plattform (lyssna på klippet nedan). Detta kan potentiellt skapa enorma transaktionsvolymer i systemet vilket kommer reflekteras i priset på KVT.

Jag ser även potential att plattformen börjar användas av miners där de istället för att växla sin produkt till fiat kan hålla fysiskt allokerat och få passiv avkastning.

För den som är intresserad av att skapa konto hos Kinesis och vill stödja den här bloggen, använd följande länk: https://kms.kinesis.money/signup?referrer=KM13487027