Här är tre st kopparaktier som ser undervärderade ut i förhållande till dess underliggande värde. OBS, jag har inte gjort någon djupare research kring tillståndsprocesserna för de icke-producerande bolagen nedan

Excelsior Mining Corp.

Befinner sig i Arizona, marknadsvärde $70 miljoner, NPV vid $2,7 koppar = $829 m (efter skatt, 7,5% discount)

Siffror från Prefeasibility study:

ska%cc%88rmavbild-2016-11-11-kl-08-25-57

Övriga saker värda att känna till: Ross Beaty är delägare efter att Excelsior köpte Nord Resources där han var storägare.

Amerigo Resources

Ett annat kopparbolag med Ross Beaty som storägare. Amerigo producerar koppar i Chile och har säkrat tailings som räcker fram till 2037. Markandsvärde $37 m och har en produktionskostnad runt $1,7/lb.

ska%cc%88rmavbild-2016-11-11-kl-08-41-36

Att kunna köpa ett producerande kopparbolag till $37 miljoner känns billigt. Ett bra alternativ för den som vill ha hävstångseffekten mot kopparpriset. Gillar också att de har god potential att öka sin produktion framöver.

Trilogy Metals

F.d Nova Copper, verksamt i Alaska, USA. Marknadsvärde $68 m med Electrum group som storägare. Deras projekt kräver högre kopparpris än $3 (en bit högre än dagens) för att börja bli lönsamma enligt PEA:n nedan där $2,9 används för koppar, och ger 17,9% IRR efter skatt. Trilogy kan snabbt bli intressant om kopparpriset fortsätter stiga härifrån. Fortfarande inget ryck i aktiekursen så för den som vill in före ev uppgång finns den möjligheten. Notera att det även finns 40 moz silver och 2 miljarder pounds zink i tillgången och stor uppsida i exploration.

ska%cc%88rmavbild-2016-11-11-kl-08-50-11